Sound Medicine

DNA not only reacts to but can be repaired with certain frequencies. This is why music is good medicine.

Sound Medicine

Hemi Sync gebruikt geluidspatronen die de hemisferen synchroniseren. Op deze manier toont het brein in korte tijd hetzelfde patroon van vrede, helderheid en balans als bijvoorbeeld boeddhistische monniken die jarenlang hebben getraind.

 

Stimuleert de samenwerking van de hersenhelften

Onderzoek toont aan dat het onderbewustzijn eerder en beter weet wat er gebeurt en wat nodig is dan het bewuste functioneren. Wanneer de hersenhelften beter samenwerken, kunnen die antwoorden en inzichten je bewust worden en je helpen.

Het menselijk brein bestaat uit twee helften of hemisferen. De linker hemisfeer weerspiegelt in het algemeen de rationaliteit en logische kant van de hersenen, terwijl de rechterkant wordt geassocieerd met flexibiliteit, creativiteit, intuïtie en emotioneel denken.

De Hemi-Sync-technologie zorgt ervoor dat beide hersenhelften samenwerken en de kenmerken van beide hersenhelften elkaar ondersteunen. Dit wordt geactiveerd door binaural beats.

 

Het effect van binaurale beats en geluidspatronen

Hemi-Sync is de afkorting voor Hemispheric Synchronization. In de vorm van geleide meditaties worden speciaal ontwikkelde geluidspatronen gebruikt, gebaseerd op binaurale beats. Deze geluidspatronen kunnen de hersenen op een gecontroleerde manier in verschillende bewustzijnstoestanden brengen.

Binaural beats ontstaan ​​uit de invoer van licht verschillende frequenties in beide oren: elk brein heeft zijn eigen frequentie. Dit zorgt ervoor dat de hersenen het verschil synchroniseren en creëert een derde toon, een geluidsgolf die niet door de zintuigen van buiten wordt ingevoerd.

Deze speciaal ontworpen geluidsgolven werden gebruikt door Bob Monroe (oprichter van het Monroe Institute) en zijn onderzoeksteam om hersengolven te focussen en bewustzijnstoestanden tot stand te brengen op basis van de FFR (frequentie na respons).

Onze hersenen hebben de neiging dit ritme te volgen. Op deze manier is er diepe ontspanning en stille golven in de hersenen.

In het kort combineert Hemi-Sync de eigenschappen van beide hemisferen tot een volledig functionerend orgaan.

Hemi Sync ondersteunt:

  • ontspanning
  • creativiteit
  • meditatie
  • gezonde slaapgewoonten
  • vermindert stress

 

En is effectief bij:

  • pijnstilling
  • sneller herstel na de operatie
  • ondersteuning voor chemotherapie
  • verslavingsverschijnselen
  • Angst stoornissen

 

DNA not only reacts to but can be repaired with certain frequencies. This is why music is good medicine.

Heeft u vragen of interesse?