TCM - traditional Chinese Medicine

Medicinale paddestoelen.

Reconnect and Balance werkt uitsluitend met medicinale paddestoelen.

Deze supplementen kunnen ondersteuning bieden op het immuunsysteem op celniveau.
Hoewel medicinale paddestoelen al eeuwenlang gebruikt worden om ons te ondersteunen in onze gezondheid, zijn er nog veel mensen die deze supplementen associeren met psychedelica.

Wat is het verschil tussen Medicinale- en Psychedelische paddenstoelen?

Al eeuwenlang zijn mensen gefascineerd door de bijzondere vormen en eigenschappen van paddenstoelen. En hoewel de termen ‘medicinale paddenstoelen’ en ‘psychedelische paddenstoelen’ soms door elkaar worden gebruikt vertegenwoordigen ze verschillende categorieën paddenstoelen met duidelijk verschillende effecten en toepassingen.

Waar het de medicinale paddenstoelen betreft weten we dat deze een lange geschiedenis kennen van gebruik in vooral de traditionele Oosterse geneeskunde. De meest opvallende medicinale paddenstoelen die vaak genoemd worden zijn: Lion’s Mane, Reishi, Turkey Tail, Chaga en Cordyceps. Wat zijn de belangrijkste kenmerken van medicinale paddenstoelen?

Medicinale paddenstoelen zijn a) rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Ze verbeteren de immuun functie, verminderen ontstekingen en ondersteunen de gezondheid van de cellen, b) bezitten adaptogene eigenschappen, wat betekent dat ze het lichaam helpen aanpassen aan verschillende stresssituaties (zoals fysieke-, mentale- en omgevingsstress) en bevorderen ze de balans en veerkracht en c) blijkt uit studies dat medicinale paddenstoelen ondersteunend kunnen zijn bij verschillende ‘ernstige’ aandoeningen.

Psychedelische paddenstoelen, beter bekend als paddo’s of hallucinogene paddenstoelen bevatten psychoactieve stoffen (zoals psilocybine en psilocine) die van invloed zijn op de serotoninereceptoren van de hersenen. Deze interactie leidt/kan leiden tot een veranderde waarneming, stemming en bewustzijn.

Medicinale- en Psychedelische paddenstoelen hebben samengevat:

  • een andere chemische samenstelling
  • hebben een ander beoogd gebruik en effect
  • bestaat er een verschil in veilig gebruik en bijwerkingen en
  • is er een verschil in verkrijgen (psychedelische paddenstoelen vallen eerder onder een wettelijk regiem).

Heeft u vragen of interesse?